Wafels met appel en kaneel
Voor 4 personen
1. Smelt de boter boven een laag vuur.
2. Meng bloem, bakpoeder, vlugzout, kaneel, vanillesuiker en bruine suiker in een kom en klop voorzichtig door elkaar met een handmixer. Voeg al roerend één voor één de eieren toe, giet dan de melk en de slagroom erbij en als laatste de gesmolten boter. Roer het beslag tot het glad is.
3. Was de appels en snijd ze in kleine partjes of rasp ze. Spatel de appelpartjes voorzichtig door het deeg.
4. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte ongeveer 185 °C. Leg het wafelijzer op het GBS-rooster en verwarm gedurende 5-8 minuten voor.
5. Verdeel het beslag over de vier kwarten van het wafelijzer, bedek het hele oppervlak. Doe het wafelijzer dicht en bak gedurende 6-8 minuten. Draai dan het wafelijzer om en bak nog eens 6-8 minuten of tot de wafel aan beide zijden goudbruin is. Leg wafels die klaar z n op een rooster, zodat ze knapperig blijven. Serveer met poedersuiker.
Grillmethode
Directe gemiddelde warmte 185 °C
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Grilltijd: 20 minuten
Ingrediënten
50 gr boter
200 gr tarwemeel
1 tl bakpoeder
1/2 tl vlugzout (ammoniumcarbonaat
1 tl kaneel
2 tl vanillesuiker
90 gr bruine suiker
5 eieren
450 ml melk
450 ml slagroom
2 appels
Bakboter