Pulled pork met pittige azijnsaus
Voor 12 personen
1. Meng alle ingrediënten voor de rub in een kleine kom. Wr f hiermee de varkensschouder gel kmatig in. Laat het gebraad op kamertemperatuur komen gedurende 30 minuten voor het grillen.
2. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (170° – 230°C).
3. Borstel het grillrooster schoon. Gril het gebraad, vette kant naar boven, op indirecte warmte met gesloten deksel 3 tot 4 uur, tot de kerntemperatuur 90°C is. Het vlees dient dusdanig mals te zijn dat u het gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. Haal het vlees van de barbecue en bedek het met aluminiumfolie. Laat het gedurende 20 minuten rusten. Maak ondertussen de saus.
4. Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpan, breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het gedurende 10 minuten sudderen.
5. Snijd, hak of trek het vlees in stukjes met uw vingers of gebruik twee vorken. Gooi alle grote stukken vet weg. Besprenkel het vlees met de saus en meng dit goed in een kom. Gril de gesneden kant van de broodjes op direct matig vuur tot ze licht geroosterd z n, gedurende 30 seconden. Serveer het vlees op het broodje.
Grillmethode
Direct en indirecte gemiddelde warmte 170 – 230 °C
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Grilltijd: 3 – 4 uren
Ingrediënten
1 Varkensschouder, zonder bot, 1,8 tot 2,2 kg, opgerold en vastgebonden
12-15 hamburgerboordjes, doorgesneden
Voor de rub
1 el paprikapoeder
1 el bruine suiker
1 1/2 tl chilipoeder
1 1/2 tl gemalen komijn
1 tl zwarte peper
1 tl zeezout
1/2 tl Cayenne peper
Voor de saus
385 ml ciderazijn
2 el kristalsuiker
1 tl hete pepersaus
1/2 tl gemalen rode pepervlokken
Zeezout
Versgemalen zwarte peper