Pannekoeken met gestoofde bessen en crème de cassis
Voor 4 personen
1. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (200°C), plaats Gourmet BBQ System Bakplaat in het rooster en verwarm voor.
2. Breek de eieren in een grote kom en klop ze voorzichtig. Voeg de gezeefde bloem toe en roer totdat er een dikke pasta ontstaat.
3. Voeg geleidelijk de melk toe en meng tot een glad beslag. Voeg het zout toe.
4. Doe een beetje boter op de hete Weber® Gourmet BBQ System bakplaat. Neem 2 eetlepels van het beslag en giet dit op de bakplaat. Gebruik de achterkant van een lepel om een ronde vorm te maken, bak de pannenkoek aan elke kant gedurende een halve minuut totdat h goudbruin is aan beide kanten.
5. Doe de bevroren bessen, de Crème de Cassis en de suiker in een steelpan. Laat het mengsel op laag vuur gedurende 8-10 minuten inkoken totdat de sappen ingedikt en stroperig z n. Voeg als laatste een scheutje citroensap toe.
6. Leg in het midden van elke pannenkoek een lepel van het fruitmengsel en een bolletje ijs. Serveer direct.
Grillmethode
Indirecte gemiddelde warmte 200 °C
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Grilltijd: 10 minuten
Ingrediënten
110 gr bloem, gezeefd
Snufje zout
2 eieren
275 ml melk
50 gr boter
Voor de vulling
200 gr bevroren gemengde bessen
100 ml crème de cassis
2 tl bruine suiker
Klein scheutje citroensap