Moink balls

Voor 8 personen

1. Meng alle ingrediënten voor de rub, zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan.

2. Meng vervolgens het rundergehakt met de rub en verdeel dit in 24 gehaktballetjes.

3. Rol rond elk balletje een plakje bacon en plaats 6 balletjes aan elke spies.

4. Bereid de barbecue voor op indirecte lage warmte (110°C). Plaats de rotisserie spiesenset op de barbecue en hang de spiesen met de gehaktballetjes eraan. Sluit het deksel en gaar de gehaktballetjes gedurende 30 minuten.

5. Lak de gehaktballetjes af met BBQ saus en sluit vervolgens het deksel weer en gril ze nog 10 minuten.

6. De gehaktballetjes zijn klaar zodra ze een kerntemperatuur van 55-60°C hebben en de BBQ saus is geabsorbeerd. Serveer direct.

moink-balls

Grillmethode

Indirecte lage warmte 110 °C

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Grilltijd: 60 minuten

Ingrediënten

1.2 kg rundergehakt

24 plakjes bacon

250 ml bbq saus naar keuze

Voor de rub

2 el fijn zeezout

2 tl bruine suiker

2 tl zoet paprikapoeder

1/2 tl gerookt paprikapoeder

1 tl gedroogde tijm

1 tl knoflookpoeder

1/2 tl zwarte peper