Garnalen met pittige saus
Voor 4 personen
1. Maak de garnalen schoon. Schil de gember en snijd deze in zes plakjes. Spoel de jalapeño schoon en snijd deze in schijfjes.
2. Maak de pittige saus. Spoel de rode peper, appel en tomaat af, schil de gember en snijd alles in grove stukken.
3. Meng dit met de honing, het zout en de azijn met behulp van een staafmixer tot een zeer glad mengsel.
4. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte – ongeveer 200 °C.
5. Plaats de gevogeltestomer in het midden van het rooster, sluit het deksel en laat het goed voorverwarmen.
6. Schenk de pittige saus in het bakje van de gevogeltestomer.
7. Breng wat olie aan in de schaal van de gevogeltestomer en gril de ongepelde garnalen, gember- en jalapeñoschijfjes gedurende 4-5 minuten. Serveer de garnalen met de pittige saus.
Grillmethode
Indirecte gemiddelde warmte 200 °C
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Grilltijd: 4 – 5 minuten
Ingrediënten
25 – 30 grote garnalen, ongepeld
1 stuk verse gember
1 jalapeño
Olie
Zout
Peper
Voor de pittige saus
1 rode peper
20 gr verse gember
1/2 appel
1/2 tomaat
2 el honing
1/2 el zout
1 el azijn