Flammenkuchen met Münster kaas en rucola salade
Voor 2 personen
1. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (230°C) en verwarm de pizzaoven voor.
2. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een gladde massa.
3. Rol het deeg dun uit tot een ronde of vierkante vorm, verdeel de zure room over het deeg en breng op smaak met zout en peper. Strooi de ui, de Münsterkaas, de appel, de walnoten en het karwijzaad over het deeg.
4. Was en droog de rucola. Schil de sjalot en hak zeer fijn. Meng de honing en het citroensap en voeg langzaam de olie toe tijdens het kloppen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Marineer de rucola in de vinaigrette.
5. Bak de Flammenkuchen in de pizzaoven gedurende 5-10 minuten tot de korst knapperig is.
6. Snijd de Flammkuchen in stukken en serveer direct met de rucolasalade.
Grillmethode
Directe gemiddelde warmte 230 °C
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Grilltijd: 5-10 minuten
Ingrediënten
1 el olijfolie
60 ml water
Snufje zout
125 gr bloem
Voor de topping
100 gr zure room(20-29% vet)
Zout en peper (naar smaak)
1 rode ui in dunne ringen gesneden
150 gr Münsterkaas, in plakjes gesneden
Handjevol walnoten, gehakt
1 el karwijzaad
1 zure appel, in kleine blokjes gesneden
Voor de salade
75 gr rucola
1 kleine sjalot
1 el honing
1 el citroensap
2 el koolzaadolie
Zout en peper (naar smaak)