Misosoep met maïs en shiitake paddenstoelen
Bereidingswijze voor 6-8 personen:
1. Bereid de barbecue voor op directe, gemiddelde warmte (175-230° C) en verwarm de Weber Gourmet BBQ System – Wok voor.
2. Verwarm de bouillon en Mirin tot het kookpunt. Roer in een kleine kom de Misopasta met 75 ml hete bouillon glad.
3. Meng in een tweede, kleine kom 3 el arachide-olie met de schil van de limoen, het sap en Tamari. De op smaak gebrachte olie wordt later gebruikt om over de soep te schenken.
4. Meng in een middelgrote kom met een garde de knoflook, gember en de resterende 2,5 el arachideolie. Voeg de paddenstoelen toe. Goed roeren, zodat alle paddenstoelen doordrenkt worden. Gril de
paddenstoelen in de wok op gemiddelde, directe warmte met gesloten deksel gedurende 6-8 min. Regelmatig roeren tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg de maïskorrels toe en giet de hete bouillon erbij. Verwarm het geheel tot het kookpunt en
voeg dan de glad geroerde Misopasta erbij. Alles wederom goed doorroeren.
5. Schenk de Miso soep in de soepkommen en verdeel de maïs en champignons gel kmatig. Roer de Tamari-limoenolie nogmaals door en schenk deze over de soep in de kommen en bestrooi dit met de bieslooksnippers.
Grillmethode:
Directe gemiddelde warmte: 175 – 230 °C
Voorbereidingstijd: 20 Minuten
Grilltijd: 6-8 Minuten
Ingrediënten:
1.2 l Zoutarme groentebouillon
150 ml Mirin (Japanse zoete rijstwijn)
4,5 el Lichte miso (Shiro Miso; Milde Japanse sojabonenpasta)
5,5 el Arachide-olie
Fijn geraspte schil van 1 limoen
1,5 el Limoensap
1,5 tl Tamari- of zoutarme sojasaus
2 tl Fijngeperste knoflook
2 tl Fijngehakte verse gember
225 gr Shiitake paddenstoelen, gereinigd, stelen verwijderd, in 1 cm dikke plakjes gesneden
200 gr verse maïskorrels (van ongeveer 2 maïskolven)
2 el Bieslooksnippers