Prime Rib met knoflook en
blauwe kaas dressing
Bereidingswijze voor 6-8 personen:
1. Leg de Prime Rib gedurende 30-40 minuten voor het grillen uit de koelkast, zodat deze kan rusten.
2. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (175-230 °C).
3. Doe knoflook, rozemarijn, basilicum, zout en peper in de keukenmachine en maal het mengsel fijn. Voeg de mosterd en olie toe zodat het een pasta wordt. Smeer de pasta over de gehele prime rib.
4. Borstel het grillrooster schoon. Gril de prime rib (botzijde beneden) in de multifunctionele vleeshouder op indirecte gemiddelde warmte met gesloten deksel. De rib is klaar wanneer de kerntemperatuur tussen de 49 en 51 graden is (na ongeveer 1,5-2 uren). Leg het vlees op een snijplank en verwijder het bot. Bedek losjes met aluminiumfolie, de kerntemperatuur zal nog enkele graden rijzen.
5. Maak de dressing wanneer het vlees rust. Doe de crème fraîche en knoflook in een sauspannetje en breng tot kookpunt. Verlaag de warmte zodat mengsel licht suddert, gedurende 5 tot 10 minuten. Haal het sauspannetje van de warmtebron. Roer de kaas erdoorheen en kruid met peper.
6. Snijd het vlees in plakken van één cm en serveer met de dressing.
Grillmethode:
Indirecte gemiddelde
Warmte 175 – 230 °C
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Grilltijd: 1,5 – 2 uur
Ingrediënten:
1 Prime Rib van ongeveer 2,5 – 3 kg
6 grote tenen knoflook
Fijngesneden rozemarijn
Fijngesneden basilicum
2 tl grof zeezout
2 tl versgemalen zwarte peper
3 el Dijon mosterd
3 el olijfolie
Voor de dressing:
200 ml crème fraîche
1 dungesneden teentje knoflook
150 gr blauwe kaas (zoals Blue Stilton) verkruimeld