Chili Con Carne van
de barbecue
Bereidingswijze voor 6-8 personen:
1. Doe 1 el chilipoeder, 1 tl grof zeezout en peper in een kleine kom en meng het. Bestrijk de steaks en de filets op beide kanten lichtjes in met olie en kruid ze met het kruidenmengsel.
2. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C). Borstel het grillrooster schoon. Gril de tomaten op directe gemiddelde warmte met de deksel gesloten voor 10 minuten, tot het vel zwart is. Keer ze af en toe. Haal de tomaten van de Weber barbecue en verwijder het zwarte vel. Doe de tomaten in de keukenmachine en pureer ze. Giet het daarna in de Dutch Oven.
3. Bestrijk de selderie en plakken ui licht met olie. Gril de selderie, plakken ui en de jalapeño gedurende 8-10 minuten eenmaal keren. Gril tegelijkertijd de steak en filets op directe medium warmte gedurende 8 minuten, eenmaal keren. Snijd de groenten in stukken van ongeveer 1 cm. Hak de jalapeño fijn en snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Voeg de groenten en het vlees toe aan de tomatensaus in de Dutch Oven.
4. Voeg 1 el chilipoeder, 1 tl grof zeezout, komijn, oregano, knoflook, cayennepeper, bier en bouillon toe aan het vleesmengsel. Breng aan de kook.
5. Verlaag de warmte nadat het gekookt heeft en laat doorsudderen totdat het vlees zacht is, gedurende 1-1,5 uren. Doe daarna de bonen erbij en laat het doorsudderen gedurende nog eens 15 minuten.
6. Serveer het gerecht warm met de kaas en zure room.
Grillmethode:
Directe gemiddelde
Warmte 175 – 230 °C
Voorbereidingstijd: 25 minuten + 1-2 uren suddertijd
Grilltijd: 16-20 minuten
Ingrediënten:
2 el chili poeder
2 tl grof zeezout
1/2 tl versgemalen zwarte peper
500 gr sirloin steak (2 cm dik)
3 varkensfilets (elk van 5 ons en 2 cm dik)
Extra-virgin olijfolie
1,5 kg pruim tomaten, (zaden en zaadlijsten verwijderd)
3 takken selderie
2 uien, in plakken van 1 cm gesneden
1 jalapeño peper, zonder stam
2 tl komijn
2 tl gedroogde oregano
1 tl fijn gehakte knoflook
1/4 tl cayennepeper
300 ml bier
250 ml rundvleesbouillon
400 gr pinto bonen
100 gr geraspte (extra) belegen kaas
250 ml zure room