Short ribs
Bereidingswijze voor 6-8 personen:
1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng deze goed.
2. Leg het vlees in de marinade en dek de kom af. Leg de kom in de koelkast gedurende 12 uren.
3. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C) leg de Weber Gourmet BBQ System – Koreaanse barbecue in de barbecue zodat deze gedurende 10 minuten kan voorverwarmen.
4. Haal de stukken vlees uit de marinade en laat de overtollige marinade afdruipen.
5. Leg de stukken vlees op de Koreaanse barbecue op directe gemiddelde warmte gedurende 4 minuten met de deksel zoveel mogelijk gesloten. Keer het vlees na 4 minuten om en gril ook deze kant 4 minuten totdat de kerntemperatuur van 60°C bereikt is.
Grillmethode:
Directe gemiddelde
Warmte 175 – 230 °C
Marineertijd: 12 uren
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Grilltijd: 8 minuten
Ingrediënten:
2 kg short ribs of flank steaks ongeveer 1 cm dik
Voor de marinade:
1 peer (geschild en in kleine blokjes gesneden)
3 knoflooktenen
1/2 tl gemberwortel
75 ml sherry
75 ml sojasaus
75 ml rijstazijn
25 gr bruine suiker
1 el Hoisin-saus
1 el Sambal Olek
1 tl geroosterde sesamzaadolie