Gemarineerd ‘Bulgogi’ rundvlees
Koreaanse stijl
Bereidingswijze voor 3-4 personen:
1. Snijd het vlees in plakken van ongeveer 2 cm dik, verwijder overtollig vet.
2. Leg de plakken vlees in een grote kom en giet de rijstwijn erover, roer dit enkele minuten goed.
3. Voeg daarna de overige ingrediënten voor de marinade toe en meng alles goed zodat het vlees goed bedekt is in de marinade. Dek de schaal af en leg in de koelkast gedurende 3 tot 4 uren.
4. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C) en leg de Weber Gourmet BBQ System – Koreaanse barbecue in de Weber barbecue om deze voor te verwarmen gedurende 10 minuten.
5. Laat de overtollige marinade van het vlees afdruipen en leg het vlees op de warme Weber Gourmet BBQ System – Koreaanse barbecue.
6. Draai het vlees na een halve minuut om en gril nog eens een halve minuut. U kunt, naar wens, het vlees korter of langer garen. Strooi er op het einde nog een beetje sesamzaad over.
Grillmethode:
Directe gemiddelde
Warmte 175 – 230 °C
Marineertijd: 3-4 uren
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Grilltijd: 1 minuut
Ingrediënten:
750 gr zacht rundvlees (lendenfilet of biefstuk)
Voor de marinade:
4 pruimtomaten, grof gesneden
1 kleine ui, grof gesneden
250 ml droge rode wijn
Handjevol koriander
Handjevol rozemarijn
2 el Dijon mosterd
6 grote tenen knoflook
1 tl grof zeezout
1/2 tl vers gemalen zwarte peper
Voor het bijgerecht:
1 el rijstwijn (bijvoorbeeld Japanse Sake)
60 ml sojasaus
2 el geroosterde sesamzaad olie
1 el bruine suiker
1 el zeer fijngesneden knoflook
1 snufje versgemalen zwarte peper
1 el fijngesneden bieslook