Gewokte ‘vijf-minuten’ pepersteak
Bereidingswijze voor 6 personen:
1. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en meng ze goed.
2. Meng de olijfolie, sesamzaadolie, gember en knoflook in een schaal en voeg de reepjes Sirloin steak toe. Zorg ervoor dat de marinade goed over het vlees komt.
3. Bereid de Weber barbecue voor op directe hoge warmte (230-290 °C). Leg de Weber Gourmet BBQ System – Wok in de barbecue en warm deze gedurende 10 minuten op. Leg de saus, steaks, paprika’s, ui en koriander in de buurt van de Weber barbecue.
4. Wanneer de wok goed warm is, doe de Sirloin steaks in de wok (leg het vlees iets van elkaar in de wok). Gril op directe hoge warmte gedurende 1 minuut (roer eenmaal na 30 seconden) met de deksel open totdat het vlees bruin begint te worden en gemakkelijke loslaat van de wok.
5. Voeg paprika en ui toe en roer alles gedurende 2 minuten goed door elkaar. Voeg de saus toe en roer nog 10 seconden. Sluit de deksel en laat tot kookpunt komen.
6. Laat daarna nog 1 minuut doorkoken zodat de saus dik genoeg is om de groentes te bedekken.
7. Haal de wok van de barbecue en serveer met de warme rijst.
Grillmethode:
Directe hoge
Warmte 230 – 290 °C
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Grilltijd: 5 minuten
Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 el geroosterde sesamzaadolie
1 el geraspte verse gember
2 fijngeperste grote tenen knoflook
500 gr Sirloin steak, gesneden in reepjes van ongeveer 1 cm dik
3 grote paprika’s (1 rode, 1 groene en 1 gele) gesneden in reepjes van 0,5 cm
1 ui, gesneden in dunne plakken
Handjevol korianderblaadjes
250 gr gekookte rijst
Voor de saus:
125 ml zoutarme runderbouillon
50 ml oestersaus
2 el sojasaus
1 el suiker
2 tl maïzena