Paella met saffraan, bouillon, erwten
en krenten
Bereidingswijze voor 4-6 personen:
1. Bereid de Weber barbecue voor op directe, gemiddelde warmte (175-230 °C). Plaats daarbij de Weber Gourmet BBQ System – Bakplaat in het rooster en verwarm deze gedurende 10 minuten voor.
2. Verwarm in een middelgrote pan de bouillon met wijn, krenten, zout en peper tot het kookpunt. Neem de pan van het vuur en plaats er een deksel op. Plaats de warme bouillon, alle resterende ingrediënten en het nodige keukengerei in de buurt van de Weber barbecue.
3. Schenk de olijfolie in de bakplaat en bak de amandelen in 5-7 minuten goudbruin. Schep de amandelen met een schuimspaan in een kleine schaal. Leg de uien in de bakplaat en bak deze met gesloten deksel in ongeveer 5 minuten zacht en licht bruin. Schep ze af en toe om. Bak de knoflook en saffraan 2 minuten mee, voeg de rijst toe en bak, onder regelmatig roeren met een houten lepel, 3 minuten, tot de rijstkorrels licht glazig en bruin beginnen te worden.
4. Haal met behulp van een schuimspaan de krenten uit de bouillon en voeg ze bij de amandelen. Giet langzaam de bouillon in de bakplaat en laat alles boven directe, middelmatige warmte, met gesloten deksel, ongeveer 20 minuten sudderen totdat de bouillon door de rijst is opgenomen, maar de rijst nog niet zacht is. Proef regelmatig of de ingrediënten gelijkmatig garen. Strooi, zonder te roeren, de amandelen, krenten en erwten gelijkmatig over de rijst. Leg de paprikarepen langs de rand. Sluit de deksel en laat de paella in 6 minuten verder garen. Neem de bakplaat met barbecue handschoenen van de barbecue en serveer de warme paella gelijk. Opdienen met partjes citroen.
Grillmethode:
Directe gemiddelde
Warmte 175 – 230°C
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Grilltijd: 40-45 minuten
Ingrediënten:
1 l zoutarme groentebouillon
125 ml halfzoete witte wijn (bijvoorbeeld Riesling)
100 gr krenten
1 tl grof zee zout
1/2 tl versgemalen zwarte peper
60 ml olijfolie
100 gr amandelen
1 grote ui, grof gesneden
1,5 el knoflook, fijn gedrukt
1/4 tl saffraandraden
400 gr risotto rijst
200 gr fijne erwten, bevroren
3 gemarineerde, geroosterde paprika in reepjes (uit
een pot)
2 citroenen, in stukken gesneden