Wafels met appel en kaneel

Voor 4 personen

1. Smelt de boter boven een laag vuur.

2. Meng bloem, bakpoeder, vlugzout, kaneel, vanillesuiker en bruine suiker in een kom en klop voorzichtig door elkaar met een handmixer. Voeg al roerend één voor één de eieren toe, giet dan de melk en de slagroom erbij en als laatste de gesmolten boter. Roer het beslag tot het glad is.

3. Was de appels en snijd ze in kleine partjes of rasp ze. Spatel de appelpartjes voorzichtig door het deeg.

4. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte ongeveer 185 °C. Leg het wafelijzer op het GBS-rooster en verwarm gedurende 5-8 minuten voor.

5. Verdeel het beslag over de vier kwarten van het wafelijzer, bedek het hele oppervlak. Doe het wafelijzer dicht en bak gedurende 6-8 minuten. Draai dan het wafelijzer om en bak nog eens 6-8 minuten of tot de wafel aan beide zijden goudbruin is. Leg wafels die klaar z n op een rooster, zodat ze knapperig blijven. Serveer met poedersuiker.

wafels-met-appel-en-kaneel

Grillmethode

Directe gemiddelde warmte 185 °C

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Grilltijd: 20 minuten

Ingrediënten

50 gr boter

200 gr tarwemeel

1 tl bakpoeder

1/2 tl vlugzout (ammoniumcarbonaat

1 tl kaneel

2 tl vanillesuiker

90 gr bruine suiker

5 eieren

450 ml melk

450 ml slagroom

2 appels

Bakboter