Feestelijke worstenbroodjes
Voor 16 worstenbroodjes
1. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (200°C).
2. Meng het gehakt, de appel, de sinaasappelschil, de gember, de cranberries, de pistachenoten en het paneermeel in een grote kom en breng op smaak met zout en peper.
3. Rol een vel bladerdeeg uit en snijd doormidden.
4. Verdeel het gehaktmengsel in twee stukken en rol uit tot een worst. Leg op elk vel bladerdeeg een worst, zorg ervoor dat de worst even lang is als het bladerdeeg.
5. Bestrijk het deeg licht in met het ei en vouw het deeg rond de worst. Het ei zorgt ervoor dat het deeg blijfft plakken. Herhaal dit bij de tweede worstenrol.
6. Prik met behulp van een vork een paar gaatjes in het deeg zodat het niet teveel gaat opbollen tijdens het bakken.
7. Snijd elke rol in 8 stukken.
8. Bekleed de Weber® Style™ Grillkorf met een vel bakpapier en verdeel hierop de worstenbroodjes. Bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei. Bak de worstenbroodjes gedurende 15 minuten met gesloten deksel totdat de kerntemperatuur van de vulling 75°C is. Serveer direct.
Grillmethode
Indirecte gemiddelde warmte 200 °C
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Grilltijd: 15 minuten
Ingrediënten
500 gr gehakt naar keuze
1 appel geschild en geraspt
Schil van 1 sinaasapell
Sap van 1/2 sinaasappel
1 stukje gember, geschild en geraspt
100 gr pistachenoten, gepeld of grof gehakt (optioneel)
100 gr gedroogde cranberries, grof gehakt
100 gr paneermeel
Zout en peper
4 vellen bladerdeeg
1 ei, geklopt
1 vel bakpapier