Mini pitabroodje met gerookte eendenborst

Voor 4 personen

1. Bereid de barbecue voor op indirecte lage warmte.

2. Snijd de eendenborst kruislings in met ondiepe snedes aan de vette zijde. Verwijder overtollig/overhangend vet.

3. Breng de eendenborst op smaak met vijfkruidenpoeder, peper en zout.

4. Maak het glazuur door de ingrediënten in een klein pannetje in te koken tot een stroperig geheel. Doe dit op een zacht vuurtje.

5. Fruit in de Dutch Oven de gesneden rode uien, voeg suiker toe en blus af met sinaasappelsap en de balsamicoazijn. Laat zachtjes inkoken en zacht worden, roer tot er een compote ontstaat.

6. Leg de eendenborst op het grillrooster. Voeg een handje vol in water geweekte Apple houtsnippers toe aan de hete briketten of doe de houtsnippers in de Smoker Box voor een gasbarbecue. Rook de eendenborst tot medium/rose gaar gedurende ½ tot 2 uur (afhankelijk van de gewenste gaarheid en de temperatuur van de barbecue).

7. Zodra de eendenborst rose is kunnen de filets van de barbecue gehaald worden. Laat ze even rusten alvorens ze aan te snijden. Smeer de filet in met het glazuur.

8. Rooster de pitabroodjes kort op de barbecue, hierdoor worden ze soepeler en gemakkelijker om te hanteren.

9. Snijd de pitabroodjes voor de helft open en vul deze met fijngesneden Chinese kool, rode uien compote en de dungesneden eendenborst.

10. Besprenkel eventueel met een beetje van het overgebleven glazuur. Serveer direct.

mini-pitabroodje-met-gerookte-eendenborst

Grillmethode

Indirecte matige warmte 110 – 175 °C

Voorbereidingstijd: 25 minuten

Grilltijd: 30 minuten – 2 uren

Ingrediënten

1 eendenborstfilet

1 tl vijfkruidenpoeder

Peper en zout

1/4 Chinese kool

4 kleine pita broodjes

Voor het glazuur

1 citroen

2 el honing

30 ml ketjap

30 ml balsamico-azijn

Voor de compote

1 grote rode ui in halve ringen gesneden

2 1/2 el suiker

10 ml balsamico-azijn

Sap van 1 sinaasappel