Blondies met macadamianoten
Voor 6 personen
1. Leg een bakpapiertje in een groot Weber® lekbakje en vet licht in.
2. Smelt 125 gr chocolade en boter in een pannetje.
3. Haal de pan van het vuur en voeg de suiker en de geraspte kokos toe. Roer goed totdat de suiker opgelost is.
4. Voeg de eieren één voor één toe en zorg ervoor dat de eieren goed door het mengsel worden geroerd.
5. Voeg het vanille-extract, de macadamianoten en de gehakte witte chocolade toe.
6. Roer de bloem door het mengsel en schep eventueel de frambozen erin. Giet het mengsel in het Weber® lekbakje.
7. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte en zet het gevulde lekbakje op het midden van het grillrooster en bak gedurende 45 minuten. Houd het deksel zoveel mogelijk gesloten.
8. Steek een mes in de blondies om te k ken of ze gaar z n. Het mes dient er schoon uit te komen.
9. Serveer warm of koud, eventueel met ijs of verse frambozen.
Grillmethode
Indirecte gemiddelde warmte 175 – 230 °C
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Grilltijd: 45 minuten
Ingrediënten
125 gr witte chocolade
1 tl vanille-extract
150 gr boter
150 gr macadamianoten, grof gehakt
225 gr kristalsuiker
225 gr witte chocolade, grof gehakt
50 gr geraspte kokos
150 gr frambozen (optioneel)
125 gr bloem
3 eieren