Zalm met nectarinesalsa
Bereidingswijze voor 4 personen:
1. Meng de ingrediënten voor de salsa in een middelgrote kom. Dek de kom af en zet het in de koelkast.
2. Bereid de Weber barbecue voor op directe hoge warmte (230-290 °C) en zet de Plancha op het rooster zodat deze kan voorverwarmen.
3. Kruid de zalmfilets met zout en chilivlokken en besprenkel het met limoensap en olie. Gril de zalmfilets met de huid kant naar beneden op directe hoge warmte op de Plancha gedurende 6-8 min. met gesloten deksel, totdat ze zonder te plakken met de tang van de Plancha te tillen zijn. Schuif een spatel tussen de huid en het vlees van de zalmfilets, trek de filets van de huid en leg ze op borden. Serveer ze warm met de nectarinesalsa.
Grillmethode:
Directe
Hoge warmte 230 – 290 °C
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Grilltijd: 8-11 minuten
Ingrediënten:
4 zalmfilets met huid, elk ongeveer 200 gr en 2,5 cm dik
1/2 tl grof zeezout
1/4 tl gekneusde rode chilivlokken
2 el versgeperst limoensap
1 el olijfolie
Voor de salsa:
500 gr nectarines, het vruchtvlees in stukjes van 1 cm gesneden
100 gr rode paprika, in kleine stukjes
4 el rode ui, in kleine stukjes
4 el fijngehakte verse kervel
1 chilipeper (bij voorkeur jalapeño), steel en zaadlijsten verwijdert en in kleine stukjes gesneden
2 el fijngehakte verse munt
1 el honing
1 el versgeperst limoensap
1/4 tl gekneusde rode chilivlokken
1/4 tl grof zeezout