Spaanse stoofschotel met chorizo en

mosselen

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een blender en pureer het. Giet de marinade in een grote kom. Leg het lamsbeen in de marinade en draai het zodat het gehele been bedekt is. Leg het daarna in de koelkast gedurende 4 tot 6 uren.

2. Haal het lamsbeen uit de marinade en bewaar de marinade. Giet de marinade in een kleine sauspan en breng het tot kookpunt, laat de marinade gedurende 1 minuut koken. Haal vervolgens de sauspan van de warmtebron en bewaar dit. Wikkel het lamsbeen in met slagerstouw.

3. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (175 – 230 °C).

4. Spies het lamsbeen tussen de vorken van het braadspit, zorg ervoor dat de vorken niet te strak aangedraaid worden. Indien nodig kunnen de vorken nog aangepast worden en het lamsbeen iets verplaatsen zodat het lamsbeen goed in het midden van het braadspit vast zit.

5. Gril het lamsbeen gedurende ongeveer 1,5 uur, totdat de kerntemperatuur van het lamsbeen 60 °C is. Smeer het lamsbeen om de 20 minuten in met de bewaarde marinade. Controleer af en toe de kerntemperatuur, doe dan het braadspit uit en plaats de sensor van de thermometer in het dikste stuk vlees.

6. Wanneer het lamsbeen gaar is, haal het braadspit van de Weber barbecue af en haal het vlees voorzichtig tussen de vorken vandaan. Gebruik wel Weber barbecue handschoenen hiervoor. Leg het lamsbeen op een snijplank en wikkel het in met aluminiumfolie en laat rusten gedurende 20 minuten. De temperatuur zal nog zo’n 5-10 °Cgraden stijgen.

7. Doe de witte bonen in een sauspan en warm de bonen goed op. Voeg de tomaten, olijven, olie, koriander en rode wijnazijn toe. Serveer warm met de plakken lamsbeen.

Weber_spaanse_stoofschotel_met_chorizo_en_mosselen

Grillmethode:

Directe gemiddelde

Warmte 175 – 230 °C

Voorbereidingstijd: 35 minuten

Grilltijd: 35 minuten

 

Ingrediënten:

1 venkel

300 gr chorizo, in blokjes gesneden

1 fijngesneden ui

1 el olijfolie

3 fijngesneden knoflookteentjes

750 gr tomaten in blik, in blokjes gesneden

250 ml droge witte wijn

2 tl fijngesneden tijm

1 tl paprikapoeder

1/2 tl grof zeezout

1/2 tl versgemalen zwarte peper

1,5 kg verse mosselen, schoongemaakt, baarden verwijderd

1 stokbrood