Pizza voor de hele familie
Bereidingswijze voor 4 personen:
1. Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in een blender en mix deze tot een gladde saus.
2. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte hoge warmte (230-290 °C).
3. Zet de pizzasteen boven de indirecte zone en verwarm gedurende 10 minuten voor.
4. Maak de pizzabodems klaar, doe er als eerste de tomatensaus op, dan de mozzarella of brie en vul de pizza met de ingrediënten naar keuze.
5. Strooi een beetje bloem op de pizzasteen en leg pizza op de pizzasteen en laat deze gedurende 10-14 minuten gaar worden, totdat de bodem knapperig is en de kaas gesmolten is.
Grillmethode:
Indirecte hoge
Warmte 230 – 290 °C
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Grilltijd: 10-14 minuten
Ingrediënten:
Kant en klaar pizzadeeg
Voor de tomatensaus:
1-2 teentjes knoflook, geperst
1 kleine ui, fijngesneden
300 gr gepelde tomaten
60 gr tomatenpuree
150 ml olijfolie
Gedroogde oregano
Gedroogde tijm
Grof zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Voor de topping
(classic/veggie):
Tomatensaus
Mozarella
Verse basilicum
Optioneel: verse plakken aubergine
Voor de topping (vlees):
Tomatensaus
Brie
Italiaanse worst
Rode paprika strips
Uienringen
Rucola