Pizza met Prosciutto, rucola en

mozzarella

Bereidingswijze voor 6-8 personen:

1. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte hoge warmte (230 – 290 °C) en verwarm de Weber Gourmet BBQ System – Pizzasteen gedurende 15 minuten voor.

2. Doe 3 el olijfolie, knoflook en zout in een kleine kom en meng goed.

3. Strooi wat bloem op de pizzaspatel en leg één pizzabodem voorzichtig op de pizza spatel. Smeer het deeg licht in met de gemaakte knoflookolie en sprenkel 1/4 tl gekneusde chili vlokken over de bodem. Leg daarna de helft van de plakken mozzarella op de pizza in een enkele laag. Scheur de prosciutto in stukjes en leeg de helft op en om de mozzarella heen. Besprenkel daarna de helft van de Parmezaanse kaas erover.

4. Leg daarna de pizza op de pizzasteen en bak deze op indirecte hoge warmte gedurende 10-12 minuten met de deksel gesloten, totdat de korst goudbruin en de kaas gesmolten is.

5. Haal de pizza van de Weber  barbecue met behulp van de pizzaspatel en leg deze op een snijplank. Verdeel wat rucola over de pizza en laat de pizza rusten gedurende een aantal minuten. Sprenkel daarna een beetje olijfolie en zwarte peper over de pizza, snijd in stukken en serveer warm.

6. Herhaal bovenstaande stappen voor de tweede pizza met de overgebleven ingrediënten.

Weber_pizza_met_Prosciutto_rucola_en_mozzarella

Grillmethode:

Indirecte hoge

Warmte 230 – 290 °C

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Grilltijd: 18-24 minuten

 

Ingrediënten:

2 pizzabodems Ø 28 cm (vers gemaakt of voorverpakt)

Olijfolie

1 fijn geperste teen knoflook

1/4 tl grof zeezout

Bloem

1/2 tl gekneusde chilivlokken (verdeeld)

350 gr verse mozzarella, in dunne plakken gesneden

100 gr zeer dun gesneden plakjes prosciutto (verdeeld)

100 gr geraspte Parmezaanse kaas (verdeeld)

Rucolasla