Pittig gekruide kip
Bereidingswijze voor 4 personen:
1. Sprenkel het zout over de gehele kip en in de binnenkant van de kip zodat er een laagje zout over de gehele kip ligt. Rol de kip in een laagje plastic rekfolie en zet het in de koelkast gedurende 1,5-2 uur.
2. Meng de ingrediënten voor de kruidenmarinade in een kleine kom.
3. Spoel de kip schoon met koud water, dep de kip daarna droog met keukenpapier. Kruid de kip met de kruidenmarinade en vouw de vleugels op de rug van de kip.
4. Bereid de Weber barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte (175-230 °C) en haal het ronde rooster uit het Gourmet BBQ System grillrooster.
5. Pak de gevogeltestomer, zet het metalen bakje vast aan de stomer en giet het bier erin. Schuif de kip over het bakje heen en zet de gevogeltestomer in het rooster.
6. Gril de kip op indirecte gemiddelde warmte gedurende 1 tot 1,5 uur met de deksel gesloten. Haal de kip voorzicht van de Weber barbecue wanneer er helder vocht uitkomt en gaar is. Let op het hete bier wat in de gevogeltestomer zit.
7. Tijdens de laatste 20-30 minuten grillen kunt u ervoor kiezen om groentes mee te laten stomen in de rand van de gevogeltestomer.
Grillmethode:
Indirecte gemiddelde
Warmte 175 – 230 °C
Marineertijd: 1-1,5 uur
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Grilltijd: 1,5 – 2 uur
Ingrediënten:
1 hele kip, 2-3 kilo (schoongemaakt)
50 gr grof zeezout
Voor de
kruidenmarinade:
2 tl uienpoeder
2 tl knoflookpoeder
1 tl chilipoeder
1/2 tl versgemalen zwarte peper