Mosselen op halve schelpen met

Parmezaanse kaas en knoflook

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175-230 °C) en zet de wok in het rooster. Verwarm de wok gedurende 10 minuten voor.

2. Doe alle ingrediënten voor de topping in een kom en meng alles goed.

3. Borstel het rooster schoon. Gril de mosselen op directe gemiddelde warmte (naast de wok) gedurende 2-5 minuten met de deksel gesloten, totdat de mosselen open zijn.

4. Haal de mosselen van de barbecue en leg ze op een bord. Verwijderen de mosselen die niet open zijn gegaan.

5. Haal, wanneer de mosselen voldoende zijn afgekoeld, het bovenste schelpje van de mossel, waardoor de mossel in de andere schelp blijft zitten. Lepel één theelepel van de topping op elke mossel.

6. Leg de mosselen (één laag) in de wok. Bak de mosselen op directe gemiddelde warmte gedurende 2 tot 5 minuten met de deksel gesloten, totdat de topping gaat borrelen. Haal de mosselen uit de wok en garneer ze met peterselie. Serveer meteen.

Weber_mosselen_op_halve_schelpen_met_Parmesaanse_kaas_en_knoflook

Grillmethode:

Directe gemiddelde

Warmte 175 – 230 °C

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Grilltijd: 4-10 minuten

 

Ingrediënten:

24 grote mosselen, schoongemaakt

2 el fijngehakte peterselie

 

Voor de topping:

50 gr ongezouten boter (zacht)

50 gr geraspte Parmezaanse kaas

2 el panko

2 fijngehakte tenen knoflook

1/2 tl versgemalen zwarte peper

1/2 tl grof zeezout