Mediterraans gekruide zeebaars

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Bereid de Weber barbecue voor op directe hoge warmte (230-290 ˚C) en leg de bakplaat op de Weber barbecue.

2. Meng in een kleine kom alle ingrediënten voor de kruidenpasta.

3. Kwast het mengsel over beide kanten van alle visfilets. Gril de visfilets gedurende 5-7 minuten, op directe hoge warmte met gesloten deksel, totdat de vis ondoorzichtig is. Keer eenmaal.

4. Serveer meteen en eventueel met limoenpartjes.

Gekruide zeebaars

Grillmethode:

Directe hoge

Warmte 230 – 290 °C

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Grilltijd: 5-7 minuten

 

Ingrediënten:

4 zeebaarsfilets van elk 150 gr en 2 cm dik

Limoenpartjes (optioneel)

 

Voor de

kruidenpasta:

3 tl olijfolie

1 tl verse gesneden basilicum

1 tl verse gesneden tijm

2 tl gedroogde lavendel

1 tl fijngehakte knoflook

1/2 tl grof zeezout

1/4 tl vers gemalen peper