Lamsrack op Turkse wijze met
tabouleh
Bereidingswijze voor 4 personen:
1. Meng de Bulgur (beetgaar gekookt) met de resterende ingrediënten voor de salade.
2. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en maak hiermee de Tabouleh-salade aan.
3. Verwarm de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C).
4. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kleine kom, bestrijk daarna de lamsrack ermee aan alle kanten. Voor het grillen ongeveer 1 uur op kamertemperatuur laten rusten.
5. Borstel het grillrooster schoon. Leg de lamsrack in de multifunctionele vleeshouder en gril de lamsrack, met de botzijde naar beneden, op directe, middelmatige warmte met gesloten deksel gedurende ongeveer 15-20 minuten tot de gewenste gaarheid is bereikt. Voor rosé/rood bijvoorbeeld medium rare, één tot tweemaal keren. Indien er vlammen ontstaan verplaats dan de lamsrack naar de indirecte zone.
6. Haal de lamsrack van de Weber barbecue en laat deze 3-5 minuten rusten. Verdeel het vlees in aparte koteletten en serveer warm met de Taboulehsalade.
Grillmethode:
Directe gemiddelde
Warmte 175 – 230 °C
Marineertijd: 60 minuten
Voorbereidingstijd: 40 minuten
Grilltijd: 15-20 minuten
Ingrediënten:
1 lamsrack ± 700 gr, gebruiksklaar
Voor de salade:
225 gr bulgur, beetgaar
85 gr geroosterde zoutloze pistachenootjes
4 el grof gehakte verse munt
5 el krenten
75 gr gedroogde abrikozen, gehakt
Voor de dressing:
3 el olijfolie
3 el vers geperste citroensap
3/4 tl gemalen komijnzaden
1/4 tl gemalen kaneel
Voor de marinade:
2 el olijfolie
1 el muntbladeren, gedroogd
1/2 tl gemalen komijnzaden
1/4 tl gemalen kaneel
1/4 tl grof zeezout
1/4 tl vers gemalen
zwarte peper