Lamsrack op Turkse wijze met

tabouleh

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Meng de Bulgur (beetgaar gekookt) met de resterende ingrediënten voor de salade.

2. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en maak hiermee de Tabouleh-salade aan.

3. Verwarm de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C).

4. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kleine kom, bestrijk daarna de lamsrack ermee aan alle kanten. Voor het grillen ongeveer 1 uur op kamertemperatuur laten rusten.

5. Borstel het grillrooster schoon. Leg de lamsrack in de multifunctionele vleeshouder en gril de lamsrack, met de botzijde naar beneden, op directe, middelmatige warmte met gesloten deksel gedurende ongeveer 15-20 minuten tot de gewenste gaarheid is bereikt. Voor rosé/rood bijvoorbeeld medium rare, één tot tweemaal keren. Indien er vlammen ontstaan verplaats dan de lamsrack naar de indirecte zone.

6. Haal de lamsrack van de Weber barbecue en laat deze 3-5 minuten rusten. Verdeel het vlees in aparte koteletten en serveer warm met de Taboulehsalade.

Weber_lamsrack_op_Turkse_wijze_met_tabouleh

Grillmethode:

Directe gemiddelde

Warmte 175 – 230 °C

Marineertijd: 60 minuten

Voorbereidingstijd: 40 minuten

Grilltijd: 15-20 minuten

 

Ingrediënten:

1 lamsrack ± 700 gr, gebruiksklaar

 

Voor de salade:

225 gr bulgur, beetgaar

85 gr geroosterde zoutloze pistachenootjes

4 el grof gehakte verse munt

5 el krenten

75 gr gedroogde abrikozen, gehakt

 

Voor de dressing:

3 el olijfolie

3 el vers geperste citroensap

3/4 tl gemalen komijnzaden

1/4 tl gemalen kaneel

 

Voor de marinade:

2 el olijfolie

1 el muntbladeren, gedroogd

1/2 tl gemalen komijnzaden

1/4 tl gemalen kaneel

1/4 tl grof zeezout

1/4 tl vers gemalen

zwarte peper