Broodje gehaktbal met rode peper
dressing
Bereidingswijze voor 4 personen:
1. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C). Leg de Weber Gourmet BBQ System – Ebelskiver in het rooster zodat deze kan voorverwarmen.
2. Borstel het rooster schoon. Gril de paprika’s op directe gemiddelde warmte gedurende 10-12 minuten met gesloten deksel totdat de paprika’s zwart zijn. Doe de paprika’s in een kom en dek af met plastic folie om de stoom binnen te houden. Laat staan gedurende 10 minuten. Haal vervolgens de paprika’s uit de schaal en verwijder de zwarte schil, de steel en de zaden. Snijd de paprika in grove stukken en doe het in de blender. Voeg olijfolie, balsamico, amandelen, tomatenpasta, knoflook en de kaas toe en blend alles tot een gladde massa. Voeg vervolgens de basilicum, zout en peper toe en roer goed. Zet vervolgens aan de kant.
3. Doe alle ingrediënten voor het gehakt in een kom en kneed alles goed door elkaar. Maak vervolgens 16 gehaktballen van dezelfde grootte. Druk de gehaktballen niet te hard aan.
4. Voeg een beetje bakboter in elke holte van de Weber Ebelskiver en laat de boter bruin worden.
5. Doe één gehaktbal in elke holte. Bak de gehaktballen gedurende 8 minuten met gesloten deksel. Keer de gehaktballen eenmaal. Doe de gehalveerde broodjes met de gesneden kant op het rooster tijdens de laatste minuut grillen.
6. Haal de broodjes van het rooster en beleg deze met het gehakt en de dressing.
7. Herhaal stap 4, 5 en 6 voor de overgebleven gehaktballen en broodjes.
Grillmethode:
Directe gemiddelde
Warmte 175 – 230 °C
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Grilltijd: 18-20 minuten
Ingrediënten:
4 petit pain, gehalveerd
Bakboter
Voor de dressing:
3 rode paprika’s
3 el olijfolie
2 el balsamico
Handjevol geroosterde geschaafde amandelen
2 tl tomatenpasta
1 kleine teen knoflook, fijngesneden
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Handjevol grof gesneden basilicum blaadjes
1/2 tl grof zeezout
1/4 tl versgemalen zwarte peper
Voor de
gehaktballen:
500 gr rundergehakt
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
50 gr droge broodkruimels
Handjevol fijngesneden peterselie
1 losgeklopt ei
3 el tomatenpasta
1/2 tl grof zeezout
1/4 tl versgemalen zwarte peper