Broodje gehaktbal met rode peper

dressing

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C). Leg de Weber Gourmet BBQ System – Ebelskiver in het rooster zodat deze kan voorverwarmen.

2. Borstel het rooster schoon. Gril de paprika’s op directe gemiddelde warmte gedurende 10-12  minuten met gesloten deksel totdat de paprika’s zwart zijn. Doe de paprika’s in een kom en dek af met plastic folie om de stoom binnen te houden. Laat staan gedurende 10 minuten. Haal vervolgens de paprika’s uit de schaal en verwijder de zwarte schil, de steel en de zaden. Snijd de paprika in grove stukken en doe het in de blender. Voeg olijfolie, balsamico, amandelen, tomatenpasta, knoflook en de kaas toe en blend alles tot een gladde massa. Voeg vervolgens de basilicum, zout en peper toe en roer goed. Zet vervolgens aan de kant.

3. Doe alle ingrediënten voor het gehakt in een kom en kneed alles goed door elkaar. Maak vervolgens 16 gehaktballen van dezelfde grootte. Druk de gehaktballen niet te hard aan.

4. Voeg een beetje bakboter in elke holte van de Weber Ebelskiver en laat de boter bruin worden.

5. Doe één gehaktbal in elke holte. Bak de gehaktballen gedurende 8 minuten met gesloten deksel. Keer de gehaktballen eenmaal. Doe de gehalveerde broodjes met de gesneden kant op het rooster tijdens de laatste minuut grillen.

6. Haal de broodjes van het rooster en beleg deze met het gehakt en de dressing.

7. Herhaal stap 4, 5 en 6 voor de overgebleven gehaktballen en broodjes.

Weber_broodje_gehaktbal_met_rode_peper_dressing

Grillmethode:

Directe gemiddelde

Warmte 175 – 230 °C

Voorbereidingstijd: 25 minuten

Grilltijd: 18-20 minuten

 

Ingrediënten:

4 petit pain, gehalveerd

Bakboter

 

Voor de dressing:

3 rode paprika’s

3 el olijfolie

2 el balsamico

Handjevol geroosterde geschaafde amandelen

2 tl tomatenpasta

1 kleine teen knoflook, fijngesneden

50 gr geraspte Parmezaanse kaas

Handjevol grof gesneden basilicum blaadjes

1/2 tl grof zeezout

1/4 tl versgemalen zwarte peper

 

Voor de

gehaktballen:

500 gr rundergehakt

100 gr geraspte Parmezaanse kaas

50 gr droge broodkruimels

Handjevol fijngesneden peterselie

1 losgeklopt ei

3 el tomatenpasta

1/2 tl grof zeezout

1/4 tl versgemalen zwarte peper