Beignets met appel en kaneel
Bereidingswijze voor 5-7 personen:
1. Deel eidooiers en eiwitten. Meng de dooiers met karnemelk, bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Meng het grondig met een mixer. Zorg ervoor dat het mengsel glad en zonder klonten is. Laat het beslag 30 minuten rusten.
2. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig door het beslag.
3. Was de appels, snijd ze in kleine blokjes (3×3 mm) en doe de blokjes in een kom. Voeg vervolgens kaneel, suiker en citroensap toe naar smaak. Meng het mengsel door het deeg.
4. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C) en leg de Weber Gourmet BBQ System – Ebelskiver in de barbecue om deze gedurende 10 minuten voor te verwarmen.
5. Doe een beetje boter in elke uitsparing en laat de boter bruin worden. Vul vervolgens voor 3/4 met het beslag. Draai de beignets om wanneer deze een korstje krijgen aan de onderkant.
6. Serveer warm met eventueel poedersuiker.