Vegetarische pizza met

gecarameliseerde ui,paprika

en blauwe kaas

 

Bereidingswijze voor 4 personen:

1. Doe 2 el olijfolie in een diepe pan. Voeg de ui en suiker toe totdat deze bruin wordt na ongeveer 15 minuten, roer regelmatig. Voeg de balsamico azijn toe en laat het doorsudderen gedurende 1 minuut. Haal de pan van de warmtebron, voeg de zout toe en roer het goed. Schep de ui in een schaal en zet de pan weer op de warmtebron. Warm 2 el olijfolie op en voeg de paprika toe. Bak gedurende 3-4 minuten totdat het zacht is, roer regelmatig en haal vervolgens van de warmtebron.

2. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Verstuif een beetje bloem op de pizzaspatel en leg 1 of 2 pizza’s op een pizzaspatel. Smeer de pizzabodem licht in met olie en laat het deeg rusten gedurende 10 minuten.

3. Bereid de Weber barbecue voor op de circulaire methode en zet de pizzaoven op de Weber barbecue. Sluit af en laat de barbecue en steen gedurende 15 minuten op temperatuur komen.

4. Verdeel de mozzarella, ui, paprika, Gorgonzola en walnoten over de pizzabodems en schuif de pizza (afhankelijk van groottes) in de pizzaoven. Bak de pizza gedurende 8-10 minuten totdat de bodem knapperig is en de kaas gesmolten is. Haal de pizza uit de pizzaoven en zet het op een snijplank. Besprenkel met peterselie en snijd het in stukken. Herhaal stap 4 wanneer er nog pizza’s gebakken moeten worden.

Weber_vegetarische_pizza_met_gecarameliseerde_ui_paprika_en_blauwe_kaas

Grillmethode:

Circulaire methode 230 – 290 °C

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Grilltijd: 4-10 minuten

 

Ingrediënten:

4 el olijfolie (apart houden)

750 gr ui, in dunne plakjes gesneden

1 el suiker // 2 el balsamico azijn

1/2 tl grof zeezout

1 grote rode paprika, in lange repen gesneden

500 gr kant en klaar pizzadeeg, kamertemperatuur

150 gr geraspte mozzarellakaas

100 gr gorgonzola

Handjevol walnoten, geroosterd en grof gehakt

Handjevol fijngesneden peterselie

Bloem