Vegetarische pizza met
gecarameliseerde ui,paprika
en blauwe kaas
Bereidingswijze voor 4 personen:
1. Doe 2 el olijfolie in een diepe pan. Voeg de ui en suiker toe totdat deze bruin wordt na ongeveer 15 minuten, roer regelmatig. Voeg de balsamico azijn toe en laat het doorsudderen gedurende 1 minuut. Haal de pan van de warmtebron, voeg de zout toe en roer het goed. Schep de ui in een schaal en zet de pan weer op de warmtebron. Warm 2 el olijfolie op en voeg de paprika toe. Bak gedurende 3-4 minuten totdat het zacht is, roer regelmatig en haal vervolgens van de warmtebron.
2. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Verstuif een beetje bloem op de pizzaspatel en leg 1 of 2 pizza’s op een pizzaspatel. Smeer de pizzabodem licht in met olie en laat het deeg rusten gedurende 10 minuten.
3. Bereid de Weber barbecue voor op de circulaire methode en zet de pizzaoven op de Weber barbecue. Sluit af en laat de barbecue en steen gedurende 15 minuten op temperatuur komen.
4. Verdeel de mozzarella, ui, paprika, Gorgonzola en walnoten over de pizzabodems en schuif de pizza (afhankelijk van groottes) in de pizzaoven. Bak de pizza gedurende 8-10 minuten totdat de bodem knapperig is en de kaas gesmolten is. Haal de pizza uit de pizzaoven en zet het op een snijplank. Besprenkel met peterselie en snijd het in stukken. Herhaal stap 4 wanneer er nog pizza’s gebakken moeten worden.
Grillmethode:
Circulaire methode 230 – 290 °C
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Grilltijd: 4-10 minuten
Ingrediënten:
4 el olijfolie (apart houden)
750 gr ui, in dunne plakjes gesneden
1 el suiker // 2 el balsamico azijn
1/2 tl grof zeezout
1 grote rode paprika, in lange repen gesneden
500 gr kant en klaar pizzadeeg, kamertemperatuur
150 gr geraspte mozzarellakaas
100 gr gorgonzola
Handjevol walnoten, geroosterd en grof gehakt
Handjevol fijngesneden peterselie
Bloem