California burger met
avocadomayonaise
Bereidingswijze voor 4 personen:
1. Spoel de geraspte uien in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken. Prak de avocado en de mayonaise in een schaal met een vork fijn en meng goed. Roer de ui, de tomaten, het koriandergroen, het limoensap en de knoflook erdoor. Voeg zout toe. Leg plasticfolie op de schaal met avocadomayonaise en zet apart.
2. Bereid de Weber barbecue voor op directe hoge warmte. Borstel het grillrooster schoon. Gril de pepers gedurende 10 minuten boven directe hoge warmte met gesloten deksel tot het vel zwart is. Keer ze af en toe. Neem ze van de Weber barbecue en laat volledig afkoelen. Verwijder vel, steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
3. Meng het gehakt en de pepers, breng op smaak met zout en peper. Maak 4 porties van het mengsel en plaats deze één voor één in de hamburgerpers. De hamburgerpers zorgt voor een perfecte verdeling en een licht kuiltje in het midden zodat de hamburger niet opblaast wanneer deze gegrild wordt.
4. Gril de hamburgers 8-10 minuten boven directe hoge warmte met gesloten deksel. Eenmaal keren. Gril tijdens de laatste minuten de broodjes. Verdeel de avocadomayonaise over de hamburgers. Serveer de hamburgers warm op de broodjes.
Grillmethode:
Directe
Hoge warmte 230 – 290 °C
Marineertijd: 18-20 minuten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Grilltijd: 18-20 minuten
Ingrediënten:
2 milde pepers
700 gr rundergehakt
1,5 tl grof zeezout
1 tl versgemalen zwarte peper
4 hamburgerbroodjes
Voor de mayonaise:
2 el geraspte witte ui
1 rijpe avocado, ontpit en geschild
2 el mayonaise
2 pruimtomaten, vel en pitjes verwijderd en in kleine blokjes
1 el fijngehakt koriandergroen
2 el versgeperst limoensap
1 knoflookteen, geraspt
grof zeezout