Baconburger met blauwe
kaas en rode ui
Bereidingswijze voor 4 personen:
1. Bak de bacon in een pan gedurende 10 minuten totdat deze knapperig is, keer regelmatig om. Leg de bacon op een aantal vellen keukenpapier zodat overtollig vet afdruipt.
2. Bereid de Weber barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °C).
3. Doe het gehakt, zout, peper en knoflookpoeder in een grote schaal en kneed het door. Maak vervolgens 4 porties van het mengsel en plaats deze één voor één in de hamburgerpers. De hamburgerpers zorgt voor een perfecte verdeling en een licht kuiltje in het midden zodat de hamburger niet opblaast wanneer deze gegrild worden.
4. Borstel het rooster schoon. Smeer de plakken ui langs beide kanten licht in met olie en gril op directe gemiddelde warmte gedurende 6-8 minuten met de deksel gesloten totdat de ui een grillmarkering heeft en is gekarameliseerd (één oftweemaal keren). Gril gelijktijdig de hamburgers op directe gemiddelde warmte gedurende 8-10 minuten, met gesloten deksel, eenmaal keren.
5. Toast tijdens de laatste 30 seconden de broodjes met de gesneden kant naar de beneden.
6. Smeer vervolgens de broodjes licht in met mosterd, leg een blad sla erop, dan de kaas, de hamburger, de bacon en een plak ui. Serveer warm.
Grillmethode:
Directe gemiddelde
Warmte 175 – 230 °C
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Grilltijd: 8-10 minuten
Ingrediënten:
4 plakjes bacon
750 gr rundergehakt
1 tl grof zeezout
3/4 tl versgemalen zwarte peper
1/2 tl knoflookpoeder
1 rode ui in 4 plakken gesneden
Olijfolie
4 hamburgerbroodjes
Dijon mosterd
4 blaadjes sla
4 el verkruimelde blauwe kaas (bijvoorbeeld Gorgonzola)